Adviseur voor elektrotechnische toepassingen

Adviseur voor elektrotechnische toepassingen

Nieuwe Leuvenaarstraat in Breda, een project waar Van Gerwen augustus 2019 startte, is in mei 2021 opgeleverd. De nieuwbouw voor Amarant, ontworpen door Van Asten Doomen Architecten, bevindt zich in een bestaand stedelijk weefsel dat hoofdzakelijk bestaat uit grootschalige bouwblokken uit de jaren ’80 en ’90. Het nieuwe woon- en zorgprogramma is gebaat bij een flexibele, rationele bouwstructuur, naadloos aansluitend op de stedenbouwkundige context.

Veilig en plezierig thuis
Voor de toekomstige bewoners moet het gebouw een veilig en plezierig ‘thuis’ worden met goede en eigentijdse voorzieningen voor ontmoetingen en activiteiten. De gemetselde buitengevel van de woningen vormt de huid tussen besloten binnenwereld en de stad, voortkomend uit de kwetsbaarheid van de bewonersgroep. De directe opdrachtgever Amarant wil hier een veilige en plezierige thuishaven creëren, met kwalitatieve voorzieningen voor ontmoeting en activiteiten voor de bewoners.

Complete installatie
Project Nieuwe Leuvenaarstraat, bestaande uit een zorgcomplex met 43 woningen als onderdeel van het zorgprogramma van Amarant, was een van de grootste projecten voor Van Gerwen tot dusver. Van Gerwen heeft leverde en installeerde hier de complete elektrotechnische installatie. Onder deze installatie valt de licht-, kracht-, data-, centrale antenne-, zorgoproep-, brandmeld-, ontruimings-, PV- en communicatie-installatie, plus het cameraobservatiesysteem.

Duurzame technologie
Het hoofddoel was om alle technologie zo duurzaam mogelijk aan te leggen. Zo beschikt het gebouw nu onder andere over duurzame Signify verlichting op beweging, zonnepanelen op het dak en een warmtepomp. Binnen de samenwerking met de opdrachtgever, (werktuig) bouwkundig aannemer en onderaannemer, fungeerde Van Gerwen als adviseur voor alle elektrotechnische toepassingen. Bennie, werkvoorbereider: “In het project komen alle elektrotechnische disciplines samen, waarbij er onder andere rekening is gehouden met rolstoelgebruikers; bijvoorbeeld in de aanleg van de stopcontacten en intercom.”

Onze kracht
Uiteindelijk is het gelukt om voor Amarant een effectief pand neer te zetten. Hierbij is de kennis van de opdrachtgever aangevuld met de kracht van Van Gerwen om hoogwaardige producten aan te leveren. De monteurs van Van Gerwen hebben dit project met veel vertrouwen aangepakt. Bennie: “Het was een mooi project om neer te zetten voor de specifieke doelgroep.”

  • Date juli 1, 2021
  • Tags Projecten
terug naar projecten
Call Now Button