Wat is domotica?

Domotica is een term die verwijst naar de elektronische communicatie tussen verschillende elektrische apparaten in uw huis of bedrijf. Het idee is dat deze apparaten met elkaar kunnen praten en samenwerken om verschillende taken of processen in uw dagelijks leven gemakkelijker te maken. Met de inzet van domotica wordt uw woon- of werksituatie comfortabeler en efficiënter gemaakt, zowel binnen als buiten je huis of bedrijf. Hierbij staat veiligheid, comfort en energiebeheersing voor ons centraal.

Toepassingen domotica

Er zijn verschillende toepassingen voor domotica. Denk hierbij aan verwarmen, ventileren, verlichten, etc. en diensten uit uw woon- of werkomgeving alarmeren, telefoneren, televisie kijken, etc. Dit gebeurt bij voorkeur flexibel: op elke plek en op elk tijdstip dat het u past, met een gemakkelijke bediening en desgewenst op afstand.

Wij zijn KNX partner. De enige wereldwijd erkende standaard voor woningautomatisering.

Voorbeelden toepassingen

  • Aanvullen van uw keukenvoorraad en plaatsen van een bestelling via internet bij de supermarkt.
  • Openen van de poort via mobiele telefoon.
  • De ramen automatisch laten sluiten (na ingestelde tijd, afstandbediening, CO2 melder etc.)
  • De wasmachine, vaatwasmachine en koffiezetapparaat op het juiste moment opstarten.
  • Temperatuursensors bedienen de verwarming / airconditioning per plaats al naargelang het uur van de dag en al naargelang de aanwezigheid van personen eventueel gedetecteerd door naderingsschakelaars.
  • Dezelfde temperatuursensors kunnen ook instaan voor het neerlaten en optrekken van zonneschermen en rolluiken al naargelang het uur, de aanwezigheid of afwezigheid van personen en de inval van licht.
  • Sensoren zetten de verlichting aan of uit als een persoon in de buurt komt of als er niemand meer is.
  • Elektronische dimmers om de sterkte van de verlichting aan te passen aan de behoefte.
  • Als u het huis verlaat gaan alle lichten uit en de verwarming op nachtstand.

Installatie domotica

Onze professionals hebben de expertise in huis om domotica-systemen correct te installeren en te configureren, zodat alles probleemloos werkt. Wij kunnen u helpen bij het kiezen van de juiste apparaten en componenten die aansluiten bij uw behoeften en budget. Daarnaast zorgen wij voor een nauwkeurige bekabeling, optimale plaatsing van sensoren en een naadloze integratie van alle onderdelen. Hierdoor kunt u genieten van de voordelen van een slimme woning of bedrijfsruimte. Heeft u vragen of wenst u graag advies te krijgen? Onze specialisten staan voor u klaar.

Wij staan voor u klaar

Waarmee kunnen wij u helpen?

contact